Григор Димитров е устремен към пренаписване на историята на корта.Първата ни

...
Григор Димитров е устремен към пренаписване на историята на корта.Първата ни
Коментари Харесай

Григор Димитров: Не е лесно да се играе на клей при такова време

Григор Димитров е насочен към пренаписване на историята на корта.

Първата ни ракета се класира за 1/8-финалите в Париж късно нощес след победа над белгиеца Зизу Бергс на централния корт " Филип Шатрие ". На конференцията си след това българинът призна пред " Фокус ", че е имало опция уредниците по-рано да реалокират неговия и на идващия му съперник - Хуберт Хуркач мачовете, с цел да завършат по-рано.

Вчера поради непрекъснатите превалявания в Париж в началото сънародникът ни трябваше да чака Алекс де Минор и Ян-Ленард Щруф да приключат на Корт № 14, само че защото стартира да вали, дуелът им бе спрян. Това принуди домакините да изместят Димитров и Бергс на седми корт, но неприятните метеорологични условия не разрешиха той да продължи там и най-накрая той бе обновен на централния " Филип Шатрие " вечерта под спуснат покрив.

Започнах мача доста добре против Бергс (б.ред. в петък). Щеше да е добре, в случай че можехме да продължим, не успяхме, само че промяната на корта, промяната на ситуацията, вечерна сесия, закрито...Въобще, беше доста значимо просто да се нагодя по-скоро към кондицията в сравнение с към противника. Знаех какво трябваше да направя, само че в действителност не е доста елементарно да се играе, когато времето е такова. Много е неприятно, изключително на клей. Топките стават по-големи. Опитваш се да удряш по-силно, само че някак си нещата не се получават. Просто гледах да заставам събран и да сортирам верните моменти. Може би това беше най-важното в четвъртия сет, сподели Григор.

Аз самият не чаках да играя 3 мача един след различен там, само че по този начин се случи. Според мен, можеха малко по-рано да реагират и да ни реалокират с Бергс, тъй като единствено нашите два мача не бяха изиграни и другото нещо, въпреки всичко, и дребен късмет кой ще играе първи. Дали той или аз. Той (б.ред. Хуркач) свърши първи. Всичко това е в играта. Наистина, продължаваме напред. Днес имам още един мач. Искам да се възстановя оптимално, да изляза на корта и да опитам още веднъж, добави Димитров.

Тази вечер сънародникът ни ще се изправи срещу Хуберт Хуркач в последната среща от програмата на втория по величина корт " Сюзан Ланглен ". Тя е планувана за не по-рано от 19:00 часа българско време след края на 1/8-финала Oнс Жабер - Клара Таусон. Хуркач преодоля канадеца Денис Шаповалов с 6:3, 7:6 (0), 4:6, 6:1 в трети кръг малко преди Димитров да завърши с Бергс нощес.

Това е трети 1/8-финал за хасковлията в Откритото състезание на Франция. 2020-а бе спрян от Стефанос Циципас след 3:6, 6:7(9), 2:6, а предишният сезон - от Александър Зверев с 1:6, 4:6, 3:6.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР